Het is dinsdag 6:41De praktijk is gesloten.
Het is dinsdag 6:41De praktijk is gesloten.
fysio geertruidenberg, fysiotherapie Geertruidenberg, fysiotherapeut geertruidenberg, fysio raamsdonksveer, fysiotherapie raamsdonksveer, fysiotherapeut raamsdonksveer, fysio zon, fysiotherapie zon, fysiotherapeut zon, geertruidenberg zon, raamsdonksveer zon, fysio humeur, fysiotherapie humeur, fysiotherapeut humeur, geertruidenberg humeur, raamsdonksveer humeur, fysio vitamine, fysiotherapie vitamine, fysiotherapeut vitamine, Geertruidenberg vitamine, raamsdonksveer vitamine

Spier- en peesklachten

Spier- en peesklachten komen erg veel voor en kunnen de kwaliteit van het leven aantasten. In veel gevallen zijn bepaalde bewegingen lastig uit te voeren zijn een of meer spieren en/of pezen stijf of pijnlijk. Ook kunnen de klachten u in de nacht wakker houden. Het kan soms lastig zijn om precies te achterhalen waar de pijn zit.

Oorzaken van spier- en peesklachten

De oorzaken van de klachten kunnen erg uiteenlopen. Om de oorzaak van de klachten te achterhalen is het belangrijk om na te gaan hoe uw klachten zijn ontstaan. Klachten kunnen bijvoorbeeld ontstaan door overbelasting, veroudering of slijtage.

Fibromyalgie
Fibromyalgie betekent letterlijk pijn in bindweefsel en spieren. Dit wordt ook wel weke delen reuma genoemd. Fibromyalgie is een chronisch pijnsyndroom. Meestal ervaart u klachten als spierpijn, spierstijfheid, vermoeidheid, hoofdpijn, angsten, concentratiestoornissen, geheugenstoornissen en slaapstoornissen. De meest gevoelige plekken zijn aanwezig in de schouders, heupen, nek en handen. De oorzaak is nog steeds niet achterhaald. Doordat de ziekte erg complex is weten wetenschappers niet waar ze naar de oorzaak moeten zoeken.

Peesklachten / peesontsteking
Door een ontsteking of scheur kan de pees pijnklachten geven. Dit kan variëren van hinderlijke pijn tot een allesoverheersende pijn. Peesklachten ontstaan vaak door een verkeerd gebruik, overbelasting of zware voortdurende belasting. Pezen raken erg snel geïrriteerd en het is vaak lastig om ervan te herstellen. Dit komt doordat een pees veel minder doorbloed is dan bijvoorbeeld een spier. Het kan soms helpen rust te nemen, maar dit is lang niet altijd het geval.

Kunt u spier- en peesklachten voorkomen?

Klachten aan uw spieren en pezen kunnen niet altijd voorkomen worden. Voor fibromyalgie is er geen genezig mogelijk. Wel kunt u het proces afremmen door regelmatig te bewegen. Bewegen zorgt ervoor dat uw spieren, pezen en gewrichten sterker worden. Hierdoor vergroot u ook de belastbaarheid van deze structuren.

Tips

  • Doe ontspannende oefeningen die helpen de pijn te verlichten
  • Neem voldoende rust, maar blijf ook bewegen om de pezen soepel te houden
  • Zorg voor voldoende afwisselende bewegingen
  • Breng ijs aan op de ontstoken pees
  • Draag wanneer nodig een ondersteunende brace
  • Ga vaker naar buiten, vitamine D heeft een positieve werking op het lichaam
  • Gebruik pijnstillers om de pijn te verminderen

Maak een afspraak!

Vul het contactformulier in, wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Fysiotherapie Geertruidenberg

Leerthouwerstraat 2 - 4
4931 CX Geertruidenberg

Fysiotherapie Geertruidenberg

Walgang 93
4931 DH Geertruidenberg

T: 0162-512132
M: info@fysiogeertruidenberg.nl

Openingstijden
Maandag 8:00 - 21:00
Dinsdag 8:00 - 18:00
Woensdag 8:00 - 20:00
Donderdag 8:00 - 18:00
Vrijdag 8:00 - 17:00

 

Volg ons online!

Designed by YA! Media | www.ya-media.nl | © 2023 Fysiotherapie Geertruidenberg