Selecteer een pagina

Shockwave therapie

Als onderdeel van de reguliere specialisaties binnen onze praktijk kan er vanaf 1 juli 2021 ook shockwave therapie worden toegepast. Onze therapeuten Mitchell Verheij, Johnny de Deugd en Erik Huijsman zijn opgeleid om deze therapie te geven. 

We zullen hieronder beschrijven bij welke klachten we u hiermee kunnen helpen. Belangrijk om te weten is dat we deze behandelmethode toepassen bij specifieke klachten waar de reguliere (specialistische) fysiotherapeutische behandelingen onvoldoende effect hebben. We zien shockwave therapie als een onderdeel van de totale fysiotherapeutische behandeling. 

Voor welke indicaties is shockwave therapie geschikt?

Bij de behandeling met shockwave therapie gaat het vaak om chronische aandoeningen van het bewegingsapparaat. Bij de volgende klachten voeren we de behandeling inmiddels uit:

  • Hielspoor / Fasciïtis plantaris
  • Langdurige achillespees klachten
  • Langdurige schouderklachten, waarbij peesproblemen de oorzaak zijn. Soms is hierbij kalkvorming aanwezig
  • Langdurige tenniselleboog / golferselleboog
  • Jumper’s knee / runner’s knee

Wat doet shockwave therapie?

E.S.W.T. (Extracorporal Shock Wave Therapy) blijkt voor veel van bovengenoemde indicaties een effectieve methode van pijnbestrijding, het draagt bij aan weefselherstel en zorgt voor desintegratie van calcificaties in schouder en andere regio’s.

Shockwave therapie bij Fysiotherapie Geertruidenberg

Als u zich aanmeldt doen we altijd een uitgebreid intakegesprek (anamnese). Bij het lichamelijk onderzoek kunnen we eventueel gebruik maken van echografie om de diagnose en lokalisatie te bepalen. Indien u voldoet aan de juiste criteria zullen wij u behandelen met shockwave therapie. Binnen 4 behandelingen bepalen we of de therapie wordt doorgezet of dat er een ander beleid bepaald wordt.

Kosten en vergoeding van shockwave therapie

De shockwave behandeling wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekeringen van zorgverzekeraars als het een onderdeel is van de totale fysiotherapeutische behandeling. Mocht u niet aanvullend verzekerd zijn dan komen de kosten voor eigen rekening. Daarnaast vragen we per behandeling €6,- eigen bijdrage voor het apparaat. Dit kunt u direct pinnen op de praktijk.  

Meer informatie over shockwave therapie

Meer informatie over Shockwave therapie vindt u via de Nederlandse Vereniging voor Muskuloskeletale Shockwave Therapie U kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen via 0162-512132.