Selecteer een pagina

Specialist in de schouderklachten

Schouderpijn
Fysiotherapie Geertruidenberg is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van schouderklachten en aangesloten bij het Schoudernetwerk West-Brabant (SNWB).Schouderklachten komen veel voor en zorgen vaak voor problemen in het dagelijks leven.

Schouderklachten
Bij schouderpijn heeft u pijn in of rondom het schoudergewricht en bovenarm. De schouder zelf is een zeer complex gewricht met een grote beweeglijkheid, waardoor het kwetsbaar is voor letsels en blessures. Het goed functioneren van het schoudergewricht is afhankelijk van zeer veel factoren. Zo is een schouder niet los te zien van de schoudergordel, waarbij het bewegen van het schouderblad, sleutelbeen, ribben en wervelkolom bepalend zijn voor de functie van de schouder zelf. Daarnaast kunnen oorzakelijk gezien onderliggende factoren vanuit de schoudergordel de pijn in de schouder geven.  

Symptomen van schouderklachten
Schouderpijn kan plotseling of geleidelijk ontstaan. Meestal zijn er zoals gezegd meerdere factoren die een rol spelen bij schouderpijn. Vaak heeft u pijn bij het bewegen van de schouder, maar de pijn kan ook uitstralen naar uw schouderbladen, nek, de elleboog en zelfs de vingers. Door bewegen kan de pijn toenemen. Als gevolg hiervan worden veel handelingen vermeden. Om het verstijven van de schouder te voorkomen is het belangrijk dat u de schouder, binnen de pijngrens, blijft bewegen.

Schouderklachten kunnen u erg belemmeren bij het verrichten van uw dagelijkse werkzaamheden. Wilt u van uw klachten af? Neem contact op!

Oorzaken van schouderpijn
Aangezien de schouder zo een complex gewricht kan schouderpijn meerdere oorzaken hebben. Tevens kan het een combinatie van verschillende oorzaken zijn. De meest voorkomende oorzaak van schouderpijn is overbelasting van de nek- en schouderregio. Hierdoor kan het zijn dat een of meerdere pezen in uw schouder gaat irriteren of ontsteken. Bij een forse (langdurige) overbelasting of acuut ontstaansmoment, zoals een val kan de pees zelfs scheuren. Dit kan natuurlijk een oorzaak zijn van de pijn. Daarnaast kunt u last hebben van een slijmbeursontsteking of slijtage (artrose) van het schoudergewricht. Ten slotte kunt u last hebben van een frozen shoulder. Een frozen shoulder is een forse verstijving van het schouderkapsel, waarbij een duidelijk patroon te herkennen is. In de eerste fase (bevriezende fase) van de frozen shoulder wordt de schouder steeds beperkter en heeft u veel pijn in de schouder en bovenarm. In de tweede fase (bevroren fase) is de beweeglijkheid fors beperkt, maar wordt de pijn minder. In de derde en laatste fase (ontdooiende fase) wordt de schouder langzaam weer beweeglijker en herstelt de schouder in vele gevallen volledig.

Wat kunnen wij voor u betekenen: Specialistische zorg en echografie!
Indien u langdurig last heeft van schouderpijn, kan een fysiotherapeut uitkomst bieden bij het verminderen van de pijn. Als eerst zal er tijdens de intake een lichamelijk onderzoek worden uitgevoerd. Vervolgens worden deze uitkomsten geanalyseerd. Voor een betere diagnostiek, maken onze schouderexperts gebruik van echografie. Ten slotte zal er, nadat de klachten in kaart zijn gebracht, een persoonlijk behandelplan voor u opgesteld worden. Het doel van de behandelingen is het verminderen van pijn, zodat u weer makkelijker kunt bewegen. Daarnaast wordt aandacht gegeven aan het voorkomen van terugkerende klachten aan de schouder.

 

Neem contact op