Selecteer een pagina

Schouderklachten, zeer veel mensen hebben er wel eens last van. Schouderklachten ontstaan meestal tijdens het sporten of bij werkzaamheden. Wilt u weten wat u kunt doen bij schouderklachten en wat wij voor u kunnen betekenen? Lees hier onze tips!

Laat een juiste diagnose stellen door een schouderfysiotherapeut

Het schoudergewricht is een zeer complex gewricht en is een onderdeel van de schoudergordel die onder andere verbonden is aan de wervelkolom (nek en rug). Er zijn veel structuren in deze regio’s die kunnen zorgen voor de pijnklachten. Daarnaast zijn er veel factoren te noemen die een rol kunnen spelen en direct invloed hebben op de klachten. Het is daarom van essentieel belang om een juiste diagnose te stellen en samen met een gespecialiseerde therapeut op zoek te gaan naar de oorzaak en oplossing. 

Blijf in beweging als u schouderklachten heeft

Het voelt soms pijnlijk of ongemakkelijk, maar toch is het belangrijk om bij schouderklachten te blijven bewegen. Welke bewegingen de juiste zijn, kunt u het beste in overleg met ons afstemmen. Als algemene regel geldt: bewegen is gezond en als u te lang in eenzelfde houding blijft zitten, verstijven uw spieren. Doe daarom regelmatig rek- en strekoefeningen. Let wel op dat het binnen uw pijngrens is. Heeft u bij kleine bewegingen al pijn, neem dan contact met ons op!

Let bij schouderklachten op uw houding

Als de pijn in uw schouder blijft terugkeren, heeft u misschien een verkeerde houding. Door de spieren in uw schouder op een juiste manier te gebruiken, kunt u dit voorkomen. Heeft u hier hulp bij nodig? Wij coachen u en trainen uw schouder zodat de klachten verdwijnen. Daarnaast adviseren wij u over een juiste houding. 

Gun uw schouder en uzelf rust

Er kan spanning in de schouders ontstaan wanneer u vermoeid of gestrest bent. Dit zorgt ervoor dat eventuele klachten langer aanhouden. Let erop dat u goed ontspant, voldoende rustmomenten op een dag inlast en goed slaapt.

Schouderpijn? Controleer uw werkplek!

In de intro hebben we al aangekaart dat schouderklachten ook kunnen ontstaan op uw werkplek. Bij een zittend beroep is het dan ook van uiterst belang dat uw zithouding goed is. Let erop dat u goed zit en dat uw bureau op de juiste hoogte staat. Uw armen moeten een hoek van 90 graden maken. Let er ook op dat uw stoel uw rug en schouders voldoende ondersteunt.

Fysiotherapie bij schouderklachten

Binnen Fysiotherapie Geertruidenberg zijn wij gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van schouderklachten. 

U kunt altijd snel bij ons terecht, dus maak snel een afspraak via 0162-512132, info@fysiogeertruidenberg.nl of vul het aanmeldformulier in op onze website.