Het is maandag 2:14De praktijk is gesloten.
Het is maandag 2:14De praktijk is gesloten.
fysio geertruidenberg, fysiotherapie Geertruidenberg, fysiotherapeut geertruidenberg, fysio raamsdonksveer, fysiotherapie raamsdonksveer, fysiotherapeut raamsdonksveer, fysio zon, fysiotherapie zon, fysiotherapeut zon, geertruidenberg zon, raamsdonksveer zon, fysio humeur, fysiotherapie humeur, fysiotherapeut humeur, geertruidenberg humeur, raamsdonksveer humeur, fysio vitamine, fysiotherapie vitamine, fysiotherapeut vitamine, Geertruidenberg vitamine, raamsdonksveer vitamine

Schouder- en armklachten

Schouder- en armklachten komen op rug- en nekklachten na het meeste voor. De klachten kunnen je belemmeren bij het uitvoeren van je dagelijkse werkzaamheden. Vooral als u op het werk veel of zwaar moet tillen en uw schouder en armen veel moet bewegen. Maar ook simpele handelingen als haren kammen, haren wassen en aankleden kunnen erg pijnlijk zijn en zelfs onmogelijk om uit te voeren.

De oorzaken van schouder- en armklachten

Schouder- en armklachten ontstaan meestal door overbelasting. Overbelasting komt door het veelvuldig herhalen van dezelfde bewegingen. Schouderklachten kunnen een gevolg zijn van een slijmbeursontsteking, peesontsteking of een peesscheuring in de schouder. Daarnaast kunnen er ook klachten ontstaan wanneer de schouder uit de kom gaat, bijvoorbeeld door een ongeluk. Armklachten kunnen ontstaan door een spierscheuring, peesscheuring of een zenuwbeknelling. Daarnaast kunnen ook botbreuken en kneuzingen voor klachten zorgen.

Een voorbeeld van een specifieke schouderklacht is een frozen shoulder. Bij een frozen shoulder nemen de klachten steeds toe, dit merk je in pijnklachten maar ook in bewegingsvrijheid. Een frozen shoulder wordt veroorzaakt door een ontsteking van de binnenkant en later ook de buitenkant van het gewrichtskapsel. Het is belangrijk om bij een frozen shoulder binnen de pijngrens te blijven bewegen.

Kunt u schouder- en armklachten voorkomen?

Schouder- en armklachten kun je niet helemaal voorkomen. De schouder is een gewricht die in het dagelijkse leven veel gebruikt, er kan dus weleens wat mis gaan. Dit kan uitstralen naar de arm. Daarnaast kunnen armklachten ook voor uitstraling naar de schouder zorgen. De klachten zijn niet altijd te voorkomen, wel kunt u voorzorgsmaatregelen nemen om de kans op schouder- en armklachten te verminderen.

Tips

  • Blijf bewegen, hiermee houd u uw lichaam sterk
  • Vermijd overbelasting bij sporten die de risico op schouderklachten vergroot (zwemmen, tennissen, vechtsporten)
  • Beweeg uw arm/schouder rustig en vloeiend
  • Zorg voor afwisseling in uw houding
  • Vermijd zwaar tillen

Maak een afspraak!

Vul het contactformulier in, wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Fysiotherapie Geertruidenberg

Leerthouwerstraat 2 - 4
4931 CX Geertruidenberg

Fysiotherapie Geertruidenberg

Walgang 93
4931 DH Geertruidenberg

T: 0162-512132
M: info@fysiogeertruidenberg.nl

Openingstijden
Maandag 8:00 - 21:00
Dinsdag 8:00 - 18:00
Woensdag 8:00 - 20:00
Donderdag 8:00 - 18:00
Vrijdag 8:00 - 17:00

 

Volg ons online!

© 2023 Fysiotherapie Geertruidenberg | privacyreglement

Designed by YA! Media | www.ya-media.nl