Rugklachten komen erg vaak voor. Het is een van de meest voorkomende klachten aan het bewegingsapparaat. De klachten zijn meestal onschuldig en kunnen het gevolg zijn van een slechte houding of verkeerde belasting van de rug. Dat de klachten onschuldig zijn neemt niet weg dat ze erg vervelend zijn. Gelukkig kunt u met behulp van Fysiotherapie Geertruidenberg snel van uw klachten af komen.

De oorzaken van rugklachten
Rugklachten kunnen acuut ontstaan door bijvoorbeeld een verkeerde beweging. Klachten kunnen ook geleidelijk ontstaan door een verkeerde lichaamshouding, overbelasting, stress, aanspannen van de rugspieren, verkeerde manier van tillen of veel zittend werk uitvoeren. Deze klachten worden ook wel aspecifieke rugklachten genoemd. Dit komt doordat er geen duidelijke oorzaak wordt gevonden voor de klachten. Daarnaast kunt u last hebben van specifieke rugklachten. Hier vallen de klachten die veroorzaakt worden door een aantoonbare oorzaak. Er kan dan sprake zijn van schade aan de wervelkolom, hernia, osteoporose, reuma of artrose. De klachten kunnen uitstralen naar de schouder, heup, bil of been.

Heeft u last van een stijve en pijnlijke rug? Wilt u van uw klachten af? Neem dan contact met ons op!

Kunt u rugklachten voorkomen?
Rugklachten kunnen voorkomen worden door regelmatig bewegen en oefeningen. Oefeningen zorgen ervoor dat uw spieren loskomen. Daarnaast zorgt het ook voor sterke spieren. Het letten op uw houding tijdens het werken kan ook helpen bij het voorkomen van klachten.

Tips

  • Voldoende beweging en regelmatig wisselen van houding
  • Vermijd bukken en draaiende bewegingen
  • Zorg voor een gezond gewicht
  • Vermijd zwaar tillen en als u moet tillen til dan vanuit uw knieën
  • Fitness onder begeleiding van een fysiotherapeut
  • Een warme douche of kruik, dit helpt de spieren ontspannen

Deze behandelmethodes kunnen u helpen bij uw klacht

  • Fysiotherapie
  • Manuele therapie

Een afspraak maken
Wilt u meer weten over uw klachten of wilt u een afspraak inplannen met een van onze therapeuten? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0162 - 512132, een mail te sturen naar info@fysiogeertruidenberg of door het contactformulier op onze website in te vullen.

Neem contact op