Het is dinsdag 6:22De praktijk is gesloten.
Het is dinsdag 6:22De praktijk is gesloten.
fysio geertruidenberg, fysiotherapie Geertruidenberg, fysiotherapeut geertruidenberg, fysio raamsdonksveer, fysiotherapie raamsdonksveer, fysiotherapeut raamsdonksveer, fysio zon, fysiotherapie zon, fysiotherapeut zon, geertruidenberg zon, raamsdonksveer zon, fysio humeur, fysiotherapie humeur, fysiotherapeut humeur, geertruidenberg humeur, raamsdonksveer humeur, fysio vitamine, fysiotherapie vitamine, fysiotherapeut vitamine, Geertruidenberg vitamine, raamsdonksveer vitamine

Rugklachten

Rugklachten komen erg vaak voor. Het is een van de meest voorkomende klachten aan het bewegingsapparaat. Vaak zijn de klachten onschuldig en zijn ze een gevolg van een slechte houding of een verkeerde belasting van de rug. Dat de meeste klachten onschuldig zijn neemt niet weg dat ze wel ontzettend vervelend kunnen zijn tijdens dagelijkse activiteiten.

 

De oorzaken van rugklachten

Rugklachten kunnen acuut ontstaan door bijvoorbeeld een verkeerde beweging. Klachten kunnen ook geleidelijk zijn ontstaan door een verkeerde lichaamshouding, overbelasting, stress, veelvuldig aanspannen van de rugspieren, verkeerde manier van tillen of veel zittend werk uitvoeren. De laatst genoemde klachten worden ook wel aspecifieke rugklachten genoemd. Dit komt omdat er geen duidelijke oorzaak wordt gevonden voor de rugklachten. Daarnaast kan er dus sprake zijn van specifieke rugklachten, dit zijn klachten met een duidelijk aantoonbare oorzaak. Hierbij kunt u denken aan schade aan de wervelkolom, hernia, osteoporose, reuma of artrose. De klachten in de rug kunnen uitstralen naar de schouder, heup, bil of het been.

Kunt u rugklachten voorkomen?

Rugklachten kunnen voorkomen worden door met regelmaat te bewegen en oefeningen uit te voeren. Oefeningen kunnen ervoor zorgen dat uw rug makkelijker kan bewegen. Daarnaast zorgen oefeningen ook voor versterking van spieren. Het letten op uw houding tijdens het werken kan ook helpen bij het voorkomen van rugklachten.

Tips

  • Voldoende beweging en regelmatig wisselen van houding
  • Vermijd bukken en draaiende bewegingen
  • Zorg voor een gezond gewicht
  • Vermijd zwaar tillen en als u moet tillen til dan vanuit uw knieën met het gewicht dicht bij het lichaamszwaartepunt
  • Een warme douche of kruik, dit helpt de spieren ontspannen

Maak een afspraak!

Vul het contactformulier in, wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Fysiotherapie Geertruidenberg

Leerthouwerstraat 2 - 4
4931 CX Geertruidenberg

Fysiotherapie Geertruidenberg

Walgang 93
4931 DH Geertruidenberg

T: 0162-512132
M: info@fysiogeertruidenberg.nl

Openingstijden
Maandag 8:00 - 21:00
Dinsdag 8:00 - 18:00
Woensdag 8:00 - 20:00
Donderdag 8:00 - 18:00
Vrijdag 8:00 - 17:00

 

Volg ons online!

Designed by YA! Media | www.ya-media.nl | © 2023 Fysiotherapie Geertruidenberg