fysio Geertruidenberg, fysiotherapie geertruidenberg, fysiotherapeut geertruidenberg, fysio Raamsdonksveer, fysiotherapie raamsdonksveer, fysiotherapeut raamsdonksveer, fysio rsi, fysiotherapie rsi, fysiotherapeut rsi, geertruidenberg rsi, raamsdonksveer rsi, fysio bewegen, fysiotherapie bewegen, fysiotherapeut bewegen, geertruidenberg bewegen, raamsdonksveer bewegen, fysio klachten, fysiotherapie klachten, fysiotherapeut klachten, geertruidenberg klachten, raamsdonksveer klachten

KANS (RSI) door thuiswerken? Wij helpen u!

Er wordt nog steeds van ons verwacht dat we zoveel mogelijk thuiswerken. Merkt u dat u door het vele thuiswerken last begint te krijgen van uw pols, arm, nek of schouder? Dan kan dit wijzen op KANS. KANS staat voor Klachten aan Arm, Nek en/of Schouder. Het is bij KANS belangrijk dat u tijdig aan de bel trekt, want de klachten verergeren naarmate u ermee blijft lopen. Vaak wordt KANS pas te laat opgemerkt.

Hoe ontstaat KANS?

KANS is een blessure die ontstaat door een herhaalde belasting. Eenvoudig gezegd komt het neer dat een  een beweging  te vaak hebt uitgevoerd. Tegenwoordig is het werken achter een computer de meest voorkomende oorzaak van KANS. Als u veel achter de computer werkt belast u uw vingers, polsen, armen en uw schouder- en nekregio. Deze spieren gaan pijn doen en uw doorbloeding wordt slechter. Vooral in uw handen en vingers is een goede doorbloeding belangrijk en deze worden zwaar belast door het typen en muizen.

Wanneer spreekt men van KANS?

KANS ontstaan geleidelijk en kunnen zich voordoen in uw handen, armen, schouders, nek en bovenrug. De klachten beginnen meestal als tintelingen, een koud of dood gevoel of lichte pijn. Deze klachten kunnen verergeren tot chronische pijn en stijfheid. Als u last heeft van nekpijn kan dit ook hoofdpijn veroorzaken. Uw klachten kunnen ook van het ene naar het andere lichaamsdeel verhuizen. KANS worden in beginsel vaak niet als alarmerend gezien. Veel mensen kijken er niet van op dat ze soms een zere pols hebben of koude vingers. Ook zijn de pijn en vermoeidheid plaatselijk, niet echt hinderlijk en verdwijnen na de handeling. Na verloop van tijd blijft de pijn echter aanhouden en begint krachtverlies op te treden. In het laatste stadium blijft de pijn aanhouden, ook ‘s nachts.

Omdat KANS een verzamelnaam is voor veel aandoeningen, wordt er vaak ook over meer specifieke aandoeningen gesproken zoals een tenniselleboog, muisarm of carpaal tunnelsyndroom. 

Wat kunt u zelf doen om KANS te voorkomen?

Naast het typen en muizen, spelen de werkdruk en de arbeidsomstandigheden (ergonomie van de werkplek) ook een rol. KANS blijkt vooral veroorzaakt te worden door een kortdurende hoge werkbelasting, en niet zozeer na een langdurige lage werkbelasting. Tips:

  • ‍Ga recht voor uw computer zitten en zorg dat u recht op scherm kunt kijken.
  • ‍Zorg dat uw stoel op de goede hoogte van uw bureau staat.
  • Wissel regelmatig van houding. Voorkom dat u lange periodes in dezelfde houding zit. Zorg voor een ontspannen houding.
  • ‍Zorg dat er voldoende afwisseling in uw werkzaamheden zit. Bij computerwerk moeten muis- en typewerkzaamheden zoveel mogelijk worden afgewisseld. 
  • Probeer uw pols recht te houden tijdens al uw handelingen. Beweeg of draai uw pols niet naar buiten.
  • ‍Neem tussendoor voldoende pauze om uw spieren te ontspannen.
  • Zorg voor de juiste werkplek benodigdheden zoals: (verticale)muizen, armsteunen en ergonomische toetsenborden 

KANS-behandeling bij Fysiotherapie Geertruidenberg

Zeker als de KANS-klachten toenemen, is het belangrijk dat u de hulp inschakelt van onze (gespecialiseerde) fysiotherapeuten. De KANS-behandeling binnen onze fysiopraktijk van KANS richt zich met name op het beïnvloeden van de oorzakelijke factoren van KANS. Dat wil zeggen dat we kijken naar alle oorzakelijke factoren die verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen van uw KANS. Deze oorzakelijke factoren zorgen voor de opbouw van spanning in het klachten gebied.Het is belangrijk om te weten hoe de klachten zijn ontstaan, omdat dit erg belangrijk is om het juiste herstelproces te bepalen. Wilt u een fysiotherapie afspraak maken om de behandelmogelijkheden te bespreken? Bel dan 0162-512132 stuur een e-mail naar info@fysiogeertruidenberg.nl of vul het contactformulier op onze website in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Schrijf een opmerking

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *