Selecteer een pagina

FysioFit (medische fitness)

Gezond bewegen onder deskundige begeleiding!
Medische Fitness is het volgen van een specifiek op u afgestemd oefenprogramma onder begeleiding van de (sport)fysiotherapeut. Tijdens of na een periode van lichamelijke klachten kunt u door verantwoord te trainen uw algemene conditie, spierkracht en lenigheid verbeteren.

Voor u aan de trainingen begint wordt u uitgebreid getest om uw beweging- en belasting- mogelijkheden te bepalen. Aan de hand van de resultaten hiervan en uw persoonlijke wensen wordt een individueel trainingsprogramma samengesteld. Hierdoor traint u op een veilige en efficiënte manier. Er wordt getraind in kleine groepen (maximaal 8 personen), onder persoonlijke begeleiding van de fysiotherapeut. U traint in een vaste groep op een vaste tijd. Gestart wordt met een gezamenlijke warming-up om het lichaam voor te bereiden op de te volgen inspanning en de kans op blessures te voorkomen. Hierna volgen grondoefeningen waarbij lenigheid en kracht afgewisseld worden. Aansluitend wordt het individuele programma afgewerkt.

Elke groep staat onder leiding van een vaste fysiotherapeut. Zo is er voldoende individuele aandacht en het overzicht blijft gewaarborgd door de fysiotherapeut. Op deze manier kunt u verantwoord trainen, zelfs met de beperkingen die u heeft.

Preventie
Ook wanneer u geen klachten heeft is bewegen belangrijk. Uw gewrichten en spieren blijven optimaal functioneren en uw lichaam is beter bestand tegen de inspanningen van het dagelijks leven. Als uw conditie toeneemt voelt u zich fitter en meer ontspannen. Centraal hierbij staat het belang van een goede houding tijdens de training. De fysiotherapeut corrigeert waardoor u de juiste spiergroepen traint.

Apparatuur
In onze praktijk wordt gebruik gemaakt van multifunctionele krachtapparatuur. De bediening hiervan is gemakkelijk en veilig. Uw gezondheid staat voorop!
De cardioapparatuur is uitgerust met hartslagmeters. Zo kunt u de trainingsintensiteit op een veilige manier aanpassen. De fysiotherapeut geeft uitleg over de individuele trainingshartslag behorend bij het trainingsdoel. Tevens is er de beschikking over losse hartslagmeters.

Daarnaast maken we gebruik van losse oefenmaterialen, zoals Xco’s, theraband, soft weight ballen, pumpstangen, dumbells etc.

Trainingstijden
Afhankelijk van uw wensen en onze mogelijkheden traint u in een vaste groep, op een vaste tijd en een vaste dag. Dit kan zowel overdag als in de avonduren. Voor verdere informatie over FysioFit neem contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen of bel naar 0162-512132.