Het is dinsdag 5:59De praktijk is gesloten.
Het is dinsdag 5:59De praktijk is gesloten.
fysio geertruidenberg, fysiotherapie Geertruidenberg, fysiotherapeut geertruidenberg, fysio raamsdonksveer, fysiotherapie raamsdonksveer, fysiotherapeut raamsdonksveer, fysio zon, fysiotherapie zon, fysiotherapeut zon, geertruidenberg zon, raamsdonksveer zon, fysio humeur, fysiotherapie humeur, fysiotherapeut humeur, geertruidenberg humeur, raamsdonksveer humeur, fysio vitamine, fysiotherapie vitamine, fysiotherapeut vitamine, Geertruidenberg vitamine, raamsdonksveer vitamine

Neurologische aandoeningen

Vrijwel iedereen krijgt in zijn/haar leven te maken met een neurologische aandoening. Neurologische aandoeningen kunnen op elke leeftijd voorkomen. Vaak hebben neurologische aandoeningen een grote impact op uw dagelijkse leven, maar ook op dat van uw naasten.

Oorzaken van neurologische aandoeningen

Neurologische aandoeningen is een verzamelnaam voor ongeveer 600 verschillende aandoeningen aan de hersenen, het centrale zenuwstelsel en het perifere zenuwstelsel. De bekendste vormen van neurologische aandoeningen zijn: ziekte van Parkinson, ziekte van Huntington, dementie, Multiple Sclerose (MS) en een herseninfarct.

Parkinson
Bij Parkinson ontstaat er een te kort aan dopamine. Door het dopamine te kort wordt de aansturing van uw spieren aangetast. Symptomen hiervan zijn trillingen of trager bewegen. De aandoening is progressief en verergert dus in loop van tijd. De ziekte is niet geneesbaar en een duidelijke oorzaak voor het krijgen van de ziekte van Parkinson is nog niet gevonden.

Dementie
Dementie bestaat uit een verzameling van verschillende verschijnselen. De meest voorkomende verschijnselen zijn: geheugenverlies, moeite met het uitvoeren van aangeleerde vaardigheden en verandering van het gedrag. Het gehele geestelijke functioneren gaat achteruit. De oorzaak van dementie is dat steeds meer zenuwcellen in de hersenen of verbindingen tussen deze zenuwcellen kapot gaan. Hierdoor kunnen uw hersenen niet meer goed functioneren. Dementie is niet te genezen.

Multiple sclerose
Multiple Sclerose (MS) is een chronische aandoening van het centrale zenuwstelsel. Het isolerende laagje rondom de zenuwbanen gaat bij MS langzaam stuk. De exacte oorzaak van MS is nog niet bekend. Wel is bekend dat bij MS in het beschermende isolerende laagje rondom de zenuwen onstekingen zitten en de zenuwen daardoor beschadigd raken. De ziekte is niet te genezen.

Herseninfarct
Een herseninfarct (beroerte of CVA) ontstaat plotseling en kan vele gevolgen met zich meebrengen. Bij een CVA werkt een deel van de hersencellen niet meer door een verstopping van de bloedvaten door bijvoorbeeld een bloedpropje. Er kunnen uitvalsverschijnselen ontstaan zoals een scheve mond, verlamde arm of moeite met spraak. De oorzaak van een herseninfarct is een vernauwd of afgesloten bloedvat in de hersenen. Dit kan ontstaan door aderverkalking of een bloedstolsel.

Kunt u neurologische aandoeningen voorkomen?

Neurologische aandoeningen kunnen niet voorkomen worden, wel kan de verergering van de klachten door middel van (gespecialiseerde) fysiotherapie afgeremd worden.

Tips

  • Het is belangrijk om zoveel mogelijk te bewegen zodat u uw spierfunctie zo lang mogelijk behoud.
  • Zorg ervoor dat u niet twee activiteiten tegelijk onderneemt, maar concentreer u op een activiteit
  • Stop met roken, dit verkleint de kans op het krijgen van een beroerte.
  • Eet gezond en val af bij overgewicht.

Maak een afspraak!

Vul het contactformulier in, wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Fysiotherapie Geertruidenberg

Leerthouwerstraat 2 - 4
4931 CX Geertruidenberg

Fysiotherapie Geertruidenberg

Walgang 93
4931 DH Geertruidenberg

T: 0162-512132
M: info@fysiogeertruidenberg.nl

Openingstijden
Maandag 8:00 - 21:00
Dinsdag 8:00 - 18:00
Woensdag 8:00 - 20:00
Donderdag 8:00 - 18:00
Vrijdag 8:00 - 17:00

 

Volg ons online!

Designed by YA! Media | www.ya-media.nl | © 2023 Fysiotherapie Geertruidenberg