Het is dinsdag 19:39De praktijk is gesloten.
Het is dinsdag 19:39De praktijk is gesloten.
fysio geertruidenberg, fysiotherapie Geertruidenberg, fysiotherapeut geertruidenberg, fysio raamsdonksveer, fysiotherapie raamsdonksveer, fysiotherapeut raamsdonksveer, fysio zon, fysiotherapie zon, fysiotherapeut zon, geertruidenberg zon, raamsdonksveer zon, fysio humeur, fysiotherapie humeur, fysiotherapeut humeur, geertruidenberg humeur, raamsdonksveer humeur, fysio vitamine, fysiotherapie vitamine, fysiotherapeut vitamine, Geertruidenberg vitamine, raamsdonksveer vitamine

Het Mulligan Concept

Het Mulligan concept is een vorm van fysiotherapie voor allerlei klachten die betrekking hebben op gewrichten, spieren en banden. Het te behandelen gewricht wordt daarbij door de door de therapeut in een juiste (oorspronkelijke ) positie gezet. Daarna wordt het gewricht zonder pijn steeds bewogen. De methode is een samenspel van therapeutische handelingen en gelijktijdig door u uit te voeren actieve bewegingen. Vaak zijn dan spectaculaire verbeteringen bij pijnlijke bewegingsbeperkingen die al wat langer aanwezig zijn mogelijk.

 

Gespecialiseerd in Het Mulligan Concept A & B

Femke de Wit

Gespecialiseerd in Het Mulligan Concept A & B

Gespecialiseerd in Het Mulligan Concept A & B

Uitgebreide informatie Mulligan concept
Het Mulligan concept is een vorm van fysiotherapie voor allerlei klachten die betrekking hebben op gewrichten, spieren en banden. Het is in de jaren ’80 ontwikkeld door Brain Mulligan (Nieuw Zeeland). Het grote voordeel is het gebruik van weinig kracht door de fysiotherapeut en een pijnloze behandeling.

Hoe werkt het?
Brian Mulligan ontdekte in de jaren ’80 dat veel gewrichtsklacht veroorzaakt wordt door een ‘positiefout’ of ‘ontsporing’ van de gewrichtsdelen ten opzichte van elkaar. Het herstel van de ontsporing in het gewricht kan leiden tot een opmerkelijk snel herstel, zelfs in al jaren voortslepende gevallen. De methode is een samenspel van therapeutische handelingen en gelijktijdig door u uit te voeren actieve bewegingen. Dat is noodzakelijk om zo snel mogelijk te komen tot een optimaal resultaat.

Waar wordt het voor gebruikt?
De Mulligan Concept technieken kunnen op vrijwel alle gewrichten en de wervelkolom worden toegepast. Klachten waarbij goede resultaten geboekt kunnen worden zijn onder andere tennisellebogen, enkelblessures, klachten van de knieschijf en nekklachten.

De behandeling
Tijdens de behandeling wordt het gewricht in een correcte, pijnvrije uitgangspositie gebracht. De kracht die hiervoor nodig is, is klein. Vanuit de pijnvrije uitgangshouding wordt u uitgenodigd in de vooraf beperkte richting te bewegen terwijl de correctie door de fysiotherapeut gehandhaafd blijft. Met deze aanpak blijken gewrichten plotseling in staat hun verloren mobiliteit binnen minuten terug te krijgen. Door het herhalen van de probleembeweging wordt volgens Mulligan de ‘memory-functie’ van het gewricht opnieuw geactiveerd.

Maak een afspraak!

Vul het contactformulier in, wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Fysiotherapie Geertruidenberg

Leerthouwerstraat 2 - 4
4931 CX Geertruidenberg

Fysiotherapie Geertruidenberg

Walgang 93
4931 DH Geertruidenberg

T: 0162-512132
M: info@fysiogeertruidenberg.nl

Openingstijden
Maandag 8:00 - 21:00
Dinsdag 8:00 - 18:00
Woensdag 8:00 - 20:00
Donderdag 8:00 - 18:00
Vrijdag 8:00 - 17:00

 

Volg ons online!

Designed by YA! Media | www.ya-media.nl | © 2023 Fysiotherapie Geertruidenberg