Ons lichaam bestaat uit miljarden cellen. Deze cellen verouderen, kunnen beschadigen en worden regelmatig vervangen. Deze cellen worden vervangen door nieuwe cellen. Dit is een proces wordt ook wel celdeling genoemd en wordt heel strak geregeld. Per dag vinden er miljoenen celdelingen plaats. Hier vinden regelmatig kleine foutjes in plaats, maar worden door reparatiemechanismen ongedaan gemaakt. Wanneer er fouten ontstaan die niet gerepareerd wordt kan de cel ongecontroleerd gaan delen. Hierdoor kan een tumor of gezwel door staan.

Oorzaken van kanker
Vrijwel iedereen heeft kans om kanker te krijgen. Toch krijgt niet iedereen het. Er zijn veel factoren die de kans hierop kunnen vergroten. Een van de meest voorkomende oorzaken is leeftijd. Hoe ouder u wordt hoe groter de kans is op het krijgen van de ziekte. Daarnaast kan het ook zo zijn dat de ziekte in de familie zit. Dat maakt de kans op het krijgen van kanker groter. Ook roken, alcohol, ongezond eten, onvoldoende lichaamsbeweging, overmatige blootstelling aan de zon en werken met kanker verwerkende stoffen kunnen oorzaken zijn voor het krijgen van kanker.

Fysiotherapie kan uitkomst bieden in elke fase van kanker. Wilt u uw spierkracht en conditie verbeteren? Neem contact op met Fysiotherapie Geertruidenberg!

Kunt u kanker voorkomen?
Kanker is niet helemaal te voorkomen, maar je kan de kans erop wel verkleinen door het veranderen van een paar leefgewoonten. Het zijn geen garanties tegen de aandoening, maar door de tips geeft u uzelf een beste kans tegen kanker.

Tips

  • Let op uw gewicht
  • Zorg voor voldoende beweging
  • Beperk te calorierijke voeding en dranken
  • Eet veel groente, fruit, volkorenproducten en peulvruchten
  • Eet minder rood vlees en minder bewerkt vlees
  • Rook niet en drink geen alcohol
  • Eet niet te zout of minder gezouten voedsel

Deze behandelmethodes kunnen u helpen bij uw klacht

  • Oncologie fysiotherapie 

Een afspraak maken
Wilt u meer weten over uw klachten of wilt u een afspraak inplannen met een van onze therapeuten? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0162 - 512132, een mail te sturen naar info@fysiogeertruidenberg of door het contactformulier op onze website in te vullen.

Neem contact op