Gewrichtsklachten komen erg veel voor en kunnen de kwaliteit van uw leven erg aantasten. Meestal gaat het om klachten die niet te genezen zijn, maar met de juiste behandelingen wel kunnen verminderen of afremmen.

Oorzaken van gewrichtsklachten
De oorzaken van de klachten kunnen erg uiteenlopend zijn. Om de oorzaak van de klachten te achterhalen is het belangrijk om na te gaan hoe uw klachten zijn ontstaan. Klachten ontstaan meestal door overbelasting, veroudering of slijtage. Ook kan een stuk bot, kraakbeen of gewrichtskapsel geïrriteerd en dit geeft klachten.

Artrose
Artrose is een reumatische ziekte die op zichzelf voorkomt, maar kan ook ontstaan door een gewrichtsontsteking of bij zwakke gewrichtsbanden. Artrose is de meest voorkomende reumatische aandoening aan het bewegingsapparaat. Hierbij verslijt als het ware uw kraakbeen. Het wordt dunner en zachter. Aan de rand van het aangedane gewricht kunnen er zichtbare en voelbare knobbels ontstaan. De knobbels zorgen voor een beperking in de beweeglijkheid van het gewricht. Daarnaast kunnen door dit proces de zenuwen bekneld raken en dit zorgt voor pijn, gevoelsstoornissen en krachtsverlies. De aandoening is helaas niet te genezen, maar u kunt het proces wel afremmen.

Hypermobiliteit
Bij hypermobiliteit zijn uw pezen en banden veel te soepel. Hierdoor krijgen uw gewrichten niet genoeg steun, wat als gevolg heeft dat uw gewrichten te beweeglijk worden. Vaak heeft u hier geen last van, maar u kunt wel krijgen aan uw spieren en gewrichten. Meestal merkt u aan de gewrichten in de vingers en knieën of u hypermobiel bent. Deze kunnen verder strekken dan bij andere mensen. Door het gebrek aan stabiliteit kunnen uw spieren sneller overbelast worden.

Gewrichtsklachten kunnen erg vervelend zijn en u beperken in uw dagelijkse werkzaamheden. Wilt u van uw klachten af? Neem contact met ons op!

Tips

  • Voldoende beweging is belangrijk om uw spieren, pezen en gewrichten in goede conditie te houden
  • Zorg voor een gevarieerde voeding, met name producten met kalk, zoals zuivelproducten, noten, zaden en pitten
  • Rook en drink alcohol met mate
  • Zorg ervoor dat u niet te zout eet
  • Vermijd koude en vochtige plekken
  • Gebruik pijnstillers om de pijn te verlichten
  • Neem contact op met Fysiotherapie Geertruidenberg wanneer klachten niet verminderen/verdwijnen

Deze behandelmethodes kunnen u helpen bij uw klacht

  • Medische fitness

Een afspraak maken
Wilt u meer weten over uw klachten of wilt u een afspraak inplannen met een van onze therapeuten? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0162 - 512132, een mail te sturen naar info@fysiogeertruidenberg of door het contactformulier op onze website in te vullen.

Neem contact op