Het is donderdag 22:53De praktijk is gesloten.
Het is donderdag 22:53De praktijk is gesloten.
fysio geertruidenberg, fysiotherapie Geertruidenberg, fysiotherapeut geertruidenberg, fysio raamsdonksveer, fysiotherapie raamsdonksveer, fysiotherapeut raamsdonksveer, fysio zon, fysiotherapie zon, fysiotherapeut zon, geertruidenberg zon, raamsdonksveer zon, fysio humeur, fysiotherapie humeur, fysiotherapeut humeur, geertruidenberg humeur, raamsdonksveer humeur, fysio vitamine, fysiotherapie vitamine, fysiotherapeut vitamine, Geertruidenberg vitamine, raamsdonksveer vitamine

Geriatrie fysiotherapie

De geriatriefysiotherapeut is een gespecialiseerde fysiotherapeut die zich richt op de zorg voor patiënten met een hogere biologische leeftijd, complexe gezondheidsproblematiek of afwijkende kenmerken van een aandoening. Het doel van de behandeling is het optimaliseren van de dagelijkse activiteiten van de patiënt. Ook wordt ernaar gestreefd een positieve bijdrage te leveren aan het behouden of vergroten van mogelijkheden in de zelfredzaamheid. Hier zijn de kwaliteit van leven en de participatie in de samenleving van belang. 

Geriatriefysiotherapeuten

Lotte van Peer

Geriatriefysiotherapeuten

Geriatriefysiotherapeuten

Wat is geriatriefysiotherapie?

De geriatrie-fysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en cliënten / patiënten met een hoge (biologische) leeftijd, die te maken hebben met complexe gezondheidsproblemen. Het gaat hierbij niet alleen om ouderen, maar ook om patiënten die bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, dementie, ziekte van Parkinson of bijvoorbeeld een gebroken heup. U hoeft hiervoor dus niet persé oud te zijn. De geriatrie-fysiotherapeut werkt vanuit zijn specifieke kennis over deze doelgroep en de daarbij voorkomende ziektebeelden. En combinaties van ziektebeelden.

Welke klachten behandeld een geriatriefysiotherapeut voornamelijk?

  • Revalidatie na een beroerte of hartfalen
  • Conditieopbouw na een gebroken heup
  • Fysiotherapie gericht op valpreventie
  • Risicovermindering van chronische aandoeningen zoals diabetes en hoge bloeddruk
  • Pijnvermindering bij artrose
  • Overgewicht
  • Fitness voor de minder vitale oudere

Waaruit bestaat een behandeling?

De behandeling begint met een anamnese (vraaggesprek) om de hulpvraag duidelijk te krijgen. Vervolgens wordt na lichamelijk onderzoek samen met de patiënt een passend en persoonlijk behandelplan opgesteld. Het doel van de behandeling is dat u zo lang mogelijk in uw eigen huis kunt blijven wonen en daarbij zo zelfstandig mogelijk kunt functioneren in dagelijkse bezigheden. Naast de behandeling van de patiënt zelf adviseert en begeleidt de geriatrie fysiotherapeut ook gezinsleden en eventuele mantelzorgers. Dit kan gaan over bijvoorbeeld ziektebeelden, de vooruitzichten, de behandeling, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen.

Maak een afspraak!

Vul het contactformulier in, wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Fysiotherapie Geertruidenberg

Leerthouwerstraat 2 - 4
4931 CX Geertruidenberg

Fysiotherapie Geertruidenberg

Walgang 93
4931 DH Geertruidenberg

T: 0162-512132
M: info@fysiogeertruidenberg.nl

Openingstijden
Maandag 8:00 - 21:00
Dinsdag 8:00 - 18:00
Woensdag 8:00 - 20:00
Donderdag 8:00 - 18:00
Vrijdag 8:00 - 17:00

 

Volg ons online!

© 2023 Fysiotherapie Geertruidenberg | privacyreglement

Designed by YA! Media | www.ya-media.nl