Selecteer een pagina

Elleboog-, pols- en handklachten

Voelt uw elleboog stijf aan bij het bewegen? Heeft klachten in uw pols of hand? Met onze handen en polsen verricht u verschillende handelingen, daardoor kunnen er gemakkelijk verschillende blessures ontstaan. Meestal ontstaan de klachten door overbelasting. Elleboog-, pols- en handklachten kunnen erg vervelend zijn en kunnen u beperken in uw dagelijkse werkzaamheden.

De oorzaken van elleboog-, pols- en handklachten
De pijn kan plotseling of geleidelijk ontstaan. Vaak gaat het om een aandoening aan de pezen of zenuwen die in de elleboog en pols lopen. Denk hierbij aan een peesontsteking, Carpale Tunnel Syndroom, artrose, bacteriële infectie, kneuzing van de elleboog, pols of vingers of een breuk van uw botten. De klachten ontstaan vrijwel altijd door overbelasting van uw gewrichten. Veelvuldig dezelfde bewegingen maken met de arm of veel leunen op de pols kunnen de klachten verergeren.

Heeft u last van elleboog-, pols- of handklachten  En wilt u hier van af? Neem dan contact met ons op!

Kunt u elleboog-, pols- en handklachten voorkomen?
Klachten in de pols kunnen in de meeste gevallen voorkomen worden door goed op uw bewegingen te letten. In sommige gevallen zoals slijtage is de kans kleiner om de klachten te voorkomen. U kunt gelukkig wel voorzorgsmaatregelen nemen, zodat de kans op klachten kleiner wordt gemaakt.

Tips

  • Vermijd bewegingen die de klachten verergeren
  • Vermijd zware belasting en onverwachte bewegingen die de pijn duidelijk verergeren
  • Neem voldoende rust
  • Blijf bewegen, maar houd wel de pijngrens goed in gaten

Deze behandelmethodes kunnen u helpen bij uw klacht

  • Dry needling
  • Echografie

Een afspraak maken
Wilt u meer weten over uw klachten of wilt u een afspraak inplannen met een van onze therapeuten? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0162 - 512132, een mail te sturen naar info@fysiogeertruidenberg of door het contactformulier op onze website in te vullen.

Neem contact op