Selecteer een pagina

Het nieuwe jaar is gestart met een uitbreiding in het basispakket van de zorgverzekering. Fysiotherapie bij artrose werd al vergoed uit de aanvullende verzekering. Patiƫnten met artrose aan de heup- en kniegewrichten krijgen nu sinds 1 januari 2018 de eerste 12 behandelingen met fysio- en oefentherapie vergoed vanuit de basisverzekering.

Wist je dat ruim 3 miljoen mensen in Nederland last hebben van artrose? Dit kan een behoorlijke invloed hebben op het dagelijks leven? Bewegingen die je dagelijks maakt zonder erbij na te denken zoals opstaan, traplopen, een deur open doen of bijvoorbeeld je haren kammen, gaan opeens niet meer zo vanzelf!

De meest voorkomende klachten

Bij artrose wordt kraakbeen dunner en zachter en wordt ook vaak ‘slijtage’ genoemd. Deze term is eigenlijk niet juist! Waarom niet? Het kraakbeen verandert wel, maar verslijt niet. Artrose leidt in de meeste gevallen tot vervorming van het bot waardoor pijn en stijfheid optreedt.

– Pijn in de gewrichten
– Stijfheid van de gewrichten
– Een verminderde beweeglijkheid
– Pijn tijdens het bewegen
– Krakende gewrichten
– Vermoeidheid
– Spierpijn

De meest voorkomende oorzaken

– Als gevolg van een gewrichtsontsteking
– Ouderdom
– Door een eerder opgelopen trauma of letsel (denk hierbij aan een breuk door bijvoorbeeld een ongeluk)
– Overbelasting van het lichaam
– Erfelijkheid
– Een blessure

Wat kun je tegen artrose doen?

Wanneer je artrose klachten hebt, is het heel belangrijk om te blijven bewegen! Door regelmatig te bewegen, houd je het kraakbeen zo gezond mogelijk. Verschillende fysiotherapiepraktijken bieden speciaal op maat gemaakte beweegprogramma’s aan voor artrose. Het doel van deze beweegprogramma’s is om de pijnklachten van de aandoening te verminderen. Ook bij Fysiotherapie Geertruidenberg kun je trainen aan jouw beweeglijkheid! Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten gaan actief met je aan de slag om jou van je klachten af te helpen!

Contact opnemen

Neem voor meer informatie contact met ons op via 0162 512132 of info@fysiogeertruidenberg.nl