Huub van der Wulp

 Fysiotherapeut / Sportfysiotherapeut / McKenzie therapeut

Na zijn opleiding tot fysiotherapeut is Huub sinds 1982 werkzaam in Geertruidenberg. Eerst in zijn eigen praktijk aan huis en vanaf 2008 in onze praktijk aan de Leerthouwerstraat. Hij is één van de meest ervaren fysiotherapeuten binnen onze praktijk.

Hij heeft meerdere cursussen gevolgd op het gebied van sport en revalidatie zoals sportfysiotherapie, medische fitness en medische trainingstherapie en tape- en bandagetechnieken volgens Van Wingerden. Daarnaast heeft hij verschillende cursussen gedaan voor de behandeling van rug- en nekklachten zoals Mc Kenzie therapie (A en B) en het Mulligan Concept (A en B).
Sinds kort is hij tevens echografist. Dit is een aandachtsgebied waarin hij veel interesse heeft en zich nog verder wil verdiepen.

Huub is op alle doordeweekse dagen aanwezig op de praktijk.

Erik Huijsman

 Fysiotherapeut / Manuele therapie volgens de Methode Marsman

Erik is in 1986 afgestudeerd. Tot hij in 1996 de praktijk van Theo de Keijzer overnam heeft hij gewerkt in de verstandelijk gehandicaptenzorg (‘‘t Gruijtveld’ in Terheijden) en bij Theo in de praktijk. In 2008 zijn Huub en Erik een maatschap aangegaan en is de huidige praktijk gevormd.

Erik is een algemeen practicus. Hij heeft de opleiding tot manueel therapeut volgens de Methode Marsman gevolgd.

In de loop der jaren heeft hij veel expertise opgedaan in de neurologische en orthopedische revalidatie, alsmede in het aanmeten en aanpassen van rolstoelen en allerlei kunst- en hulpmiddelen.

Hij haalt zijn inspiratie uit mn. de mens zelf die hij begeleidt en de “successen” in het werk. Dit kan zijn door snel en effectief te reageren op een acuut letsel, maar ook door het in kleine stapjes vooruitgang te boeken of achteruitgang te voorkomen. Hij is een mensen-mens.

Erik is stagebegeleider van studenten Fysiotherapie van Avans Hogeschool. Hij is op alle doordeweekse dagen aanwezig op de praktijk.

 Johnny de Deugd

Fysiotherapeut / Sportfysiotherapeut (Master of Science) / Echografie

Johnny de Deugd studeerde in 2011 af als fysiotherapeut aan Avans Hogeschool te Breda. Na zijn afstuderen is hij direct gaan werken in deze praktijk en heeft zich ontwikkeld tot een all-round fysiotherapeut met verschillende speciale aandachtsgebieden.

In 2014 studeerde hij af als sportfysiotherapeut met de titel Master of Science aan de SOMT te Amersfoort. Hij biedt daarmee diagnostiek en behandeling van sportblessures van het allerhoogste niveau. Hij heeft door zijn opleiding Musculoskeletal Ultrasound de mogelijkheid om zijn diagnostiek kracht bij te geven met het uitvoeren van echografie.

Hij is vanwege gevarieerde nascholing, met onder andere schouderspecialisatie, aangesloten bij het schoudernetwerk, voorste kruisband-netwerk en de elleboogkliniek van het Amphia ziekenhuis. Verder gaat zijn aandacht uit naar postoperatieve (sport)revalidatie van extremiteiten en wervelkolom en behandeling van Parkinsonpatiënten.

Tevens is hij stagebegeleider van studenten Fysiotherapie van Avans Hogeschool. Hij is op alle doordeweekse dagen aanwezig op de praktijk, behalve op de woensdagmiddag.

Sandra Vriezen

Fysiotherapeut / Oncologisch fysiotherapeut / Lymfoedeem-therapeut

Sandra Vriezen is in 1981 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de academie in Breda en daarmee één van de ervaren krachten binnen de praktijk. Om de patiënten zo goed mogelijk te behandelen heeft zij door de jaren heen verschillende cursussen gedaan, waaronder:

- Cyriax
- Mc Kenzie therapie
- Medische trainingsmethode vlg. van Wingerden
- Bekkenbodem- en incontinentietraining
- Medical taping
- Mc Connell taping

Sinds 2008 is zij ook lymfoedeem-therapeute volgens de methode Vodder. Daarnaast de opleiding Oncologie en fysiotherapie afgerond en is zij aangesloten bij het netwerk voor oncologiepatiënten FyNeOn.

Vanaf begin 2015 is zij werkzaam binnen Praktijk voor Fysiotherapie Geertruidenberg om met name bovenstaande doelgroepen van de beste zorg te voorzien.

Richard Luijten

Fysiotherapeut / Orthopedisch Manueel Therapeut / Sportfysiotherapeut

In 1987 is hij afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Academie voor Fysiotherapie “West-Brabant” te Breda (nu Avans Hogeschool). Later heeft hij de opleiding tot sportfysiotherapeut gevolgd in België bij het “Vlaams Kinesisten Verbond”.

In 2002 is hij afgestudeerd als orthopedisch manueel therapeut in Delft (nu Hogeschool Utrecht) en lid geworden van de NAOMT (Nederlandse Associatie Orthopedische Manuele Therapie).

Met veel plezier komt hij sinds 1989 zijn steentje bijdragen om een breed en groot aanbod aan patiënten met vooral orthopedische problematiek van dienst te kunnen zijn hier in Geertruidenberg.

Eén van zijn grootste affiniteiten heeft hij met het behandelen en oplossen van sportblessures. Zelf is hij van jongs af aan altijd actief geweest in de wielersport en de schaatssport en heeft hij een aantal jaren gespendeerd aan het marathonlopen. Wat het hardlopen betreft heeft hij nog opleiding gevolgd om hardlooptechniek goed te kunnen analyseren en te verbeteren. In de wielersport is hij verder toegespitst op het oplossen van fiets-gerelateerde klachten.

Hij is op de praktijk aanwezig op maandag, donderdag en vrijdag.

NAOMT nederlandse associatie orthopedische manuele therapie

Femke de Wit

Fysiotherapeut / Mulligan Concept

In 2008 heeft Femke de opleiding fysiotherapie afgerond aan de Avans Hogeschool in Breda. Tijdens haar studie werkte zij al enkele uren in onze praktijk, waarbij zij verantwoordelijk was voor de begeleiding van specifieke klachten aan het bewegingsapparaat tijdens de FysioFit oefengroepen. Vanwege haar kwaliteiten werd zij gevraagd om deze werkzaamheden na haar studie verder voort te zetten. Vanaf 2009 is zij gestart als fysiotherapeute binnen onze praktijk.

Door haar veelzijdige interesse behandelt Femke zeer diverse problematieken en heeft zij affiniteit met revalidatie bij zowel acute als chronische aandoeningen. Ze behandelt dan ook patiënten op de praktijk, aan huis en aan huis in aanleunwoningen/verzorgingshuizen.

Na haar studie fysiotherapie heeft zij zich verdiept in het behandelconcept volgens Mulligan, met daarbij aan verwante cursussen voor medical taping en triggerpoints. Daarnaast rond zij in 2015 de opleiding fysiotherapie bij COPD af.

Femke is aanwezig op de praktijk op maandag, dinsdag en donderdag.