Eefje Lange

 Oedeemtherapeute

Eefje werkt binnen Fysiotherapie Geertruidenberg twee dagen in de week als oedeemtherapeut. Ze studeerde in 2004 af als algemeen fysiotherapeut. Vanaf 2007 heeft zij zich gespecialiseerd in oedeemtherapie bij het Nederlands Paramedisch Instituut. Deze ervaren therapeute heeft vele cursussen gevolgd op het gebied van lymfoedeem, lipoedeem, specialistisch zwachtelen, pijn bij kanker, borstkanker, incl. verdiepingscursus (Berekuyl) en fysiotherapeutische mogelijkheden bij oncologische cliënten.

Eefje is aanwezig op dinsdag en vrijdag.

Erik Huijsman

 Fysiotherapeut / Manuele therapie volgens de Methode Marsman

Erik is in 1986 afgestudeerd. Tot hij in 1996 de praktijk van Theo de Keijzer overnam heeft hij gewerkt in de verstandelijk gehandicaptenzorg (‘‘t Gruijtveld’ in Terheijden) en bij Theo in de praktijk. In 2008 zijn Huub en Erik een maatschap aangegaan en is de huidige praktijk gevormd.

Erik is een algemeen practicus. Hij heeft de opleiding tot manueel therapeut volgens de Methode Marsman gevolgd.

In de loop der jaren heeft hij veel expertise opgedaan in de neurologische en orthopedische revalidatie, alsmede in het aanmeten en aanpassen van rolstoelen en allerlei kunst- en hulpmiddelen.

Hij haalt zijn inspiratie uit mn. de mens zelf die hij begeleidt en de “successen” in het werk. Dit kan zijn door snel en effectief te reageren op een acuut letsel, maar ook door het in kleine stapjes vooruitgang te boeken of achteruitgang te voorkomen. Hij is een mensen-mens.

Erik is stagebegeleider van studenten Fysiotherapie van Avans Hogeschool. Hij is op alle doordeweekse dagen aanwezig op de praktijk.

Lotte van Peer

 Fysiotherapeut / Geriatriefysiotherapeut

Lotte is in 2017 afgestudeerd als fysiotherapeute aan de Avans Hogeschool in Breda. Ze liep daarvoor al stage binnen de praktijk en door grote tevredenheid vanuit de praktijk en patiënten is Lotte bij ons blijven werken. Lotte is inmiddels gestart met haar Masteropleiding tot Geriatriefysiotherapeut (ouderenspecialisatie). Verder vindt zij het vanwege haar sportachtergrond erg leuk om mensen met sportblessures te onderzoeken en te behandelen. Zelf is Lotte fanatiek voetbalster van de Madese Boys dames. Lotte werkt zowel op de vestiging in de Leerthouwerstraat als in de vestiging op het Schonckplein (Dongemond Soccer Center), op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag.

Heidi Douma

 Fysiotherapeut

Heidi is sinds 2017 werkzaam in onze praktijk. Heidi studeerde in 1995 af als fysiotherapeute aan de Hogeschool Midden Nederland.
Heidi richt zich binnen onze praktijk op verschillende aandachtsgebieden, zoals hart en vaat aandoeningen. Heidi is aangesloten bij ketenzorg COPD regio West-Brabant, Loopnetwerk Tilburg en het landelijk netwerk ClaudicatioNet.
Naast haar specialisaties volgde Heidi nascholing op verschillende vlakken, zoals Noorse Medische Trainingstherapie, Hartfalen, Beweegprogramma’s, Pees revalidatie onderbeen, enkel en voet. Beweegprogramma algemeen, coronaire aandoeningen en diabetes mellitus.
Heidi is aanwezig op de dinsdag en vrijdag.

 Johnny de Deugd

Fysiotherapeut / Sportfysiotherapeut (Master of Science) / Echografie

Johnny de Deugd studeerde in 2011 af als fysiotherapeut aan Avans Hogeschool te Breda. Na zijn afstuderen is hij direct gaan werken in deze praktijk en heeft zich ontwikkeld tot een all-round fysiotherapeut met verschillende speciale aandachtsgebieden.

In 2014 studeerde hij af als sportfysiotherapeut met de titel Master of Science aan de SOMT te Amersfoort. Hij biedt daarmee diagnostiek en behandeling van sportblessures van het allerhoogste niveau. Hij heeft door zijn opleiding Musculoskeletal Ultrasound de mogelijkheid om zijn diagnostiek kracht bij te geven met het uitvoeren van echografie.

Hij is vanwege gevarieerde nascholing, met onder andere schouderspecialisatie, aangesloten bij het schoudernetwerk, voorste kruisband-netwerk en de elleboogkliniek van het Amphia ziekenhuis. Verder gaat zijn aandacht uit naar postoperatieve (sport)revalidatie van extremiteiten en wervelkolom en behandeling van Parkinsonpatiënten.

Tevens is hij stagebegeleider van studenten Fysiotherapie van Avans Hogeschool. Hij is op alle doordeweekse dagen aanwezig op de praktijk, behalve op de woensdagmiddag.

Mitchell Verheij

 Fysiotherapeut / ESWT

Mitchell is vanaf februari 2020 binnen onze praktijk gekomen vanwege zijn eindstage voor de opleiding Fysiotherapie. Na zijn opleiding deed Mitchell enkele waarnemingen binnen onze praktijk. Direct paste hij met zijn persoonlijkheid en vaardigheden uitstekend binnen het team van onze praktijk. Mitchell heeft zich inmiddels gespecialiseerd Claudicatio Intermittens en Shockwave Therapie (ESWT). Verder richt hij zich verder op revalidatie en allround fysiotherapie bij orthopedische klachten en begeleid hij FysioFit groepen.

Mitchell is aanwezig op maandag t/m vrijdag.

Richard Luijten

Fysiotherapeut / Orthopedisch Manueel Therapeut / Sportfysiotherapeut

In 1987 is hij afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Academie voor Fysiotherapie “West-Brabant” te Breda (nu Avans Hogeschool). Later heeft hij de opleiding tot sportfysiotherapeut gevolgd in België bij het “Vlaams Kinesisten Verbond”.

In 2002 is hij afgestudeerd als orthopedisch manueel therapeut in Delft (nu Hogeschool Utrecht) en lid geworden van de NAOMT (Nederlandse Associatie Orthopedische Manuele Therapie).

Met veel plezier komt hij sinds 1989 zijn steentje bijdragen om een breed en groot aanbod aan patiënten met vooral orthopedische problematiek van dienst te kunnen zijn hier in Geertruidenberg.

Eén van zijn grootste affiniteiten heeft hij met het behandelen en oplossen van sportblessures. Zelf is hij van jongs af aan altijd actief geweest in de wielersport en de schaatssport en heeft hij een aantal jaren gespendeerd aan het marathonlopen. Wat het hardlopen betreft heeft hij nog opleiding gevolgd om hardlooptechniek goed te kunnen analyseren en te verbeteren. In de wielersport is hij verder toegespitst op het oplossen van fiets-gerelateerde klachten.

Hij is op de praktijk aanwezig op maandag, donderdag en vrijdag.

Femke de Wit

Fysiotherapeut / Mulligan Concept

In 2008 heeft Femke de opleiding fysiotherapie afgerond aan de Avans Hogeschool in Breda. Tijdens haar studie werkte zij al enkele uren in onze praktijk, waarbij zij verantwoordelijk was voor de begeleiding van specifieke klachten aan het bewegingsapparaat tijdens de FysioFit oefengroepen. Vanwege haar kwaliteiten werd zij gevraagd om deze werkzaamheden na haar studie verder voort te zetten. Vanaf 2009 is zij gestart als fysiotherapeute binnen onze praktijk.

Door haar veelzijdige interesse behandelt Femke zeer diverse problematieken en heeft zij affiniteit met revalidatie bij zowel acute als chronische aandoeningen. Ze behandelt dan ook patiënten op de praktijk, aan huis en aan huis in aanleunwoningen/verzorgingshuizen.

Na haar studie fysiotherapie heeft zij zich verdiept in het behandelconcept volgens Mulligan, met daarbij aan verwante cursussen voor medical taping en triggerpoints. Daarnaast rond zij in 2015 de opleiding fysiotherapie bij COPD af.

Femke is aanwezig op de praktijk op maandag, dinsdag en donderdag.

Lesley Schipperen

 Fysiotherapeut(i.o.)

Lesley is Fysiotherapeut i.o. aan de Avans Hogeschool in Breda. Hij is enthousiast geworden door het vak fysiotherapie door zijn revalidatieperiode na zijn voorste kruisband reconstructie. Met zijn vooropleiding Sport en Bewegen / bewegingsagoog brengt Lesley veel ervaring met zich mee op het gebied van Sport en revalidatie. Naast de opleiding Sport en Bewegen heeft Lesley de opleiding tot sportmasseur gevolgd.
Lesley werkt namens onze praktijk als sportmasseur/verzorger voor de voetbalvereniging F.C. Right ‘Oh, waar hij de selectie van de club behandelt voor de trainingen en tijdens de wedstrijden van het 1e elftal. Daarnaast is Lesley gestart met het aanbieden van Sportmassage in onze praktijk.

NAOMT nederlandse associatie orthopedische manuele therapie